کارخانجاتی که قابلیت تولید اتصالات پلی اتیلن تزریقی (Injection Fittings) با کیفیت را دارند، نسبت به رقبایی که فقط اتصالات پلی اتیلن دست ساز (مایتری) تولید میکنند، از یک امتیاز مثبت و برتری نامحسوس بهره میبرند؛ مخصوصاً اگر تنوع تولید اتصالات تزریقیِ شرکت تولیدکننده بالا بوده و قالبهای فولادی لازم برای تولید هر نوع، سایز و فشارکاری را داشته باشد.
اتصالات پلی اتیلن تزریقی با بهرهگیری از دستگاه تزریق پلاستیک (Injection Molding Machine)، قالبهای فولادی ازپیشساخته و البته مواد اولیه پلی اتیلن تهیهشده ازپتروشیمیها تولید میشوند.
شرکت آبان بسپار پارسیان، توانایی تولید انواع اتصالات تزریقی شامل: سه راهی، زانویی، فلنج، تبدیل، فلنج کور پلی اتیلنی، کپ پلی اتیلنی، رینگ فولادی با پوشش پلیمری تقویتشده، شیر آبریز انتهای خط و اتصالات خاص و سفارشی را دارد. اتصالات مذکور با ویژگیهایی که به آن اشاره میکنیم، در کارخانه، تولید و با برند آبرام اتصال روانه بازار میشوند:
بعد از آشنایی کلی با اتصالات پلی اتیلن تزریقی (Injection Fittings)، در پاراگرافهای آتی با جزئیات بیشتری از این اتصالات مواجه میشوید. این اطلاعات ممکن است بتواند شما همراهان گرامی را در شناخت بهتر اتصالات پلی اتیلن تزریقی یاری رسانده و در نهایت به یک انتخاب آگاهانه منتج شود.
بر همگان روشن است، آمادهسازی و تهیه قالبهای فولادی متفاوت در سایزهای مختلف، و البته خرید دستگاههای تزریق پلاستیک (Injection Molding Machine)، که از لازمههای خط تولید اتصالات پلی اتیلن تزریقی، اتصالات پلی اتیلن پیچی و البته اتصالات پلی اتیلن الکتروفیوژن هستند، هزینههای هنگفتی را به شرکت تحمیل میکنند.
در کنار این موضوعات، روند تولید اتصالات پلی اتیلن تزریقی بسیار پیچیده بوده و نیازمند سطح دانش و آگاهی بالایی است. در حقیقت حضور یک اپراتور حاذق، متبحر و آموزشدیده در خط تولید اتصالات پلی اتیلن تزریقی که بتواند اتفاقات لحظه به لحظه فرآیند تولید را بازرسی و سرپرستی کند، جزء جداییناپذیر این فرآیند است.
با علم بر این شرایط و بهرهبردن از ویژگیهای منحصربهفرد و مزایای اتصالات پلی اتیلن تزریقی (که به تفصیل در پاراگرافهای آینده به آن میپردازیم)، به جرأت میتوان گفت: راهاندازی خط تولید تزریقی در داخل کارخانه و به دنبال آن، توانایی تولید یک اتصال تزریقی باکیفیت، امتیاز مثبتی خواهد بود.
حال در این میان، شرکتهایی همچون آبان بسپار پارسیان که تولید اتصالات پلی اتیلن دست ساز (مایتری) و تزریقی را، با هم در دستور کار خود دارند، میتوانند پاسخگوی طیف گستردهای از مشتریان صنعت پلی اتیلن باشند.
شاید خالی از لطف نباشد که بعد از شناخت اولیه اتصالات پلی اتیلن تزریقی، گریزی به توضیحات مواد اولیه پلی اتیلن و دستگاه تزریق پلاستیک بزنیم.
در تولید اتصالات پلی اتیلن تزریقی، مانند لولههای پلی اتیلن (که بخشی از آنها در ساخت اتصالات پلی اتیلن دست ساز (مایتری) و اتصالات پلی اتیلن برنچی نیز به کار گرفته میشود) از مواد اولیه پلی اتیلن مرغوبِ HDPE100 تهیه شده از پتروشیمیهای معتبر استفاده میشود. این مواد اولیه پلی اتیلن، یا از همان ابتدا به صورتِ خودرنگ (مشکی) تولید میشوند، یا به شکل بیرنگ و اصطلاحاً نچرال (Natural) از پتروشیمیها خارج شده و سپس در چرخه تولید اتصالات پلی اتیلن، آنها را با مَستربچ مشکی مخلوط میکنند.
پلی اتیلن خودرنگ (مشکی)
پلی اتیلن بی رنگ یا نچرال (Natural)
در سالهای اخیر، زمزمههایی در مورد دستور حذفِ مواد اولیه پلی اتیلن نچرال از چرخه تولید پتروشیمیها از سمت سازمان ملی استاندارد به گوش میرسید، اما در آخرین ویرایش صادرشده برای استاندارد ملی ایران به شماره INSO 14427، هیچ الزامی در این زمینه اعلام نگردید.
نکته حائز اهمیت این است که اتصالات پلی اتیلن تزريقی، در خارج از ايران، با استفاده از مواد اولیه Injection Molding توليد میشوند. متأسفانه در داخل ايران، به علت موجود نبودن اين مواد اوليه، توليدكنندگان مجبورند برای توليد اين اتصالات، به جای استفاده از مواد اولیه مخصوص فرآیند Injection Molding از مواد Extrusion Grade (مواد اولیه مورد استفاده در ساخت لولهها) استفاده كنند.
شايان ذكر است، استفاده از مواد Extrusion Grade در ساخت اتصالات پلی اتيلن، كيفيت ظاهری در سطح اتصالات را كاهش میدهد ولی موجب افت خصوصيات كيفی آنها نمیشود.
انبار گرانول کارخانه تولید اتصالات پلی اتیلن تزریقی
همانطور که قبلاً هم توضیح داده شد، برای تولید یک اتصال تزریقی، گرانولهای پلی اتیلن (HDPE100)، قالبهای فولادی و دستگاه تزریق پلاستیک نیاز است. توضیحات مواد اولیه و گرانولهای پلی اتیلن، در عنوان قبلی خدمت شما عزیزان ارائه شد. حال ببینیم جزئیات روند تولید اتصالات تزریقی در دستگاه تزریق پلاستیک به چه شکلی است.
دستگاه تزریق اتصالات پلی اتیلن از دو قسمت تشکیل شده است؛ در یک قسمت برای باز و بسته شدن قالب، فشار اعمال میشود. در قسمت دیگر، برای تزریق مواد اولیه به درون قالب، از یک اکسترودر تزریق (وظیفه این دستگاه مذاب کردن، اعمال فشار و شکل دادن به مواد اولیه پلیمری است) استفاده میشود. تفاوت اکسترودر تزریق با اکسترودر معمولی در این است که در حالت تزریقی، نه تنها چرخش داریم، بلکه حرکت در امتداد بَرِل (محفظهای که ماردون یا همان پیچ، داخل آن قرار گرفته و روی سطح آن هیتر و کولر تعبیه شده است) هم داریم.
فرآیند قالبگیری تزریقی به صورت چرخهای صورت میگیرد. در ابتدا قالب بسته شده و پس از آن مواد اولیه از داخل قیف به سیستم اکسترودر منتقل میشود. سپس مواد ورودی بهوسیله پیچ (ماردون) با یکدیگر مخلوط شده و در داخل برل به سمت جلو هل داده میشود. به طور همزمان، مواد از طریق کانالهای موجود در برل، گرمای لازم برای ذوب شدن را دریافت کرده و از حالت جامد به حالت مذاب تبدیل میشوند. در مرحله بعد، چرخش پیچ متوقف شده و مواد خام مذاب با فشار زیاد، از طریق برل (که در جلوی پیچ از مواد اولیه پر شده است) به سمت دای اکسترودر برای شکلدهی نهایی هدایت میشود.
دستگاه تزریق پلاستیک
در این فرآیند، با استفاده از سیستم آبگرد، قطعه درون قالب، خنک شده تا در نهایت حالت جامد به خود بگیرد. در نهایت، قالب و برل اکسترودر به عقب کشیده میشود. پس از آن، قالب باز شده و قطعه بیرون آورده میشود.
مهمترین مزیت اتصالات پلی اتيلن تزريقی، مطرح نبودن موضوع ضريب كاهنده در روند توليد آنهاست. همانطور كه میدانيم، در استاندارد INSO 14427 و ISO 4427، شرط رعايت ضريب كاهنده فقط برای اتصالات دست ساز (مایتری) الزام شده است.
علاوهبراین، اتصالات تزریقی به صورت یکپارچه تولید شده (تکهتکه نیست) و برخلاف اتصالات پلی اتیلن دست ساز، بیدهای جوش در ساختار آنها وجود ندارد. قطعاً میدانید که وجود بیدهای جوش، بستر بسیاری از معایب اتصالات پلی اتیلن دست ساز (مایتری) را فراهم میکند.
مزیت مهم دیگر در این است که چرخه توليد اتصالات پلی اتيلن تزريقی از سرعت خيلی خوبی برخوردار بوده و برای پروژههايی كه تعداد بالايی از اتصالات مورد نياز است، به شدت توصيه میشود.
با توجه به بالا بودن نرخ تقاضای مشتری در هر سفارش و پرمصرف بودن اين اتصالات، میتوان آنها را با برنامهريزی قبلی در كارخانه توليد و در انبار نگهداری كرد. همين نكته كمک میکند كه اين اتصالات، در كوتاهترين زمان ممكن و به صورت از پيشآماده به مشتری تحويل داده شود.
از ديگر مزايای اتصالات پلی اتيلن تزريقی، قيمت مناسب و سبک وزن بودن آنهاست. وزن پايين، موجب سهولت در جابجايی و نصب راحت آنها میشود.
در كنار تمامی مزايا، متأسفانه شانس تولید و ارائه سه راهی و زانوییهای تزریقی در سایزهای بالاتر از 500 میليمتر، در ایران وجود ندارد. علت این امر این است که تهیه قالبهای فولادی مورد نیاز برای تولید این اتصالات (به دلیل حجیم بودن) بسیار هزینهبر بوده، و از آنجایی که بازار ایران در حد بازار کشورهایی مانند چین، پرتقاضا نیست، توجیه اقتصادی ندارد.
علاوهبراین، فرآیند تولید سه راهی و زانوییهای سایز بالا بسیار پیچیده بوده و تولید اتصالاتی که بتوانند تمامی استانداردهای لازم ظاهری را برآورده کنند، کار بسیار مشکلی است و به تجربه و دانش بالایی نیاز دارد. همین امر سبب شده که اغلب مصرفکنندگان برای تأمین سه راهی و زانوییهای سایز بالای مورد نیازشان، از اتصالات دست ساز (مایتری) استفاده کنند.
سه راهی مساوی
سه راهی مساوی
سه راهی نامساوی
سه راهی نامساوی
زانویی 90درجه
زانویی 90درجه
زانویی 45درجه
زانویی 45درجه
فلنج معمولی (پایه کوتاه و پایه بلند) و فلنج تایپ B (پایه کوتاه و پایه بلند)
فلنج پایه کوتاه
فلنج پایه بلند
فلنج تایپ B
فلنج تایپ B
تبدیل هم مرکز
تبدیل هم مرکز
تبدیل غیرهم مرکز
تبدیل غیرهم مرکز
کپ پلی اتیلنی
کپ پلی اتیلنی
فلنج کور پلی اتیلنی
شیر آبریز انتهای خط
شیر آبریز انتهای خط
رینگ فولادی با پوشش پلیمری تقویتشده
رینگ فولادی با پوشش پلیمری تقویتشده
اتصالات خاص و سفارشی
در پایان، از اینکه انرژی و زمان خود را به مقاله اتصالات پلی اتیلن تزریقی اختصاص دادید، نهایت قدردانی را داریم. امیدواریم مطالب ارائهشده توانسته باشد حس خوشایندِ مطالعه یک محتوای باکیفیت را به شما انتقال داده و علامت سؤالهای ذهنتان را، راجع به اتصالات پلی اتیلن تزریقی، به نقطه تبدیل کند. لطفاً اگر همچنان ابهامی در ذهن شما وجود دارد، برای روشنشدن مطلب، از طریق صفحه ارتباط با ما یا شماره 22378764-021 با ما تماس حاصل فرمایید.